- Volmolen Energie Team is 5x Nederlands Kampioen en verbonden aan VKC RAFTING van de Volmolense Kano Club te Waalre -Volmolen Energie Team

Jeroen Keeris (Capt.)
Jeroen is captain en door zijn kracht een goede inzet op zowat alle posities in het raft. Met zijn uitwisslebaarheid op de posities levert hij een belangrijke bijdrage aan het team. Is als invaller of reserve begonnen maar heeft door zijn enthousiasme aanpak en inzet tijdens wedstrijden al snel zijn plek verworven in het raft. Maar ook als stuurman achterin bewijst hij steeds meer zijn meerwaarde. Hij komt van origine uit Eersel en beschikt over een flinke dosis humor. Woont in Eindhoven waar hij ook in de richting van Elektrotechniek studeert aan de Technische Universiteit. Is intensief bezig met wildwatersporten zoals slalomvaren, brandingvaren en nu dan ook het raften. Is hij daar niet druk mee dan houdt hij zich bezig met golfsurfen en snowboarden of probeert hij een electroklusje te tackelen.

Bas Verhagen
Bas is lid vanaf het eerste uur dat het team ontstond. Hij zit rechtsachter, is beresterk (zegttie?!) en heeft er daarom ook een stevige hand in om te bepalen waar het raft naar toegaat tijdens wedstrijden. Bas woont in Eindhoven en studeert ook wel eens, doet zijn best. Bas vaart al vanaf zijn 8ste jaar in een kano en was jeugd- en juniorlid van de slalomselectie van de NKB. Werd ook Nederlands Kampioen Junioren in het jaar 2000. Heeft Worldcups (oa. Tacen en Praag) en EK's gevaren in de K1 en C2 en vaart in de Nederlandse slalomwedstrijden nog steeds in de top mee. Met zijn passie voor de wildwatersport is hij ook fervent golfsurfer en geeft hij training bij de VKC. Doet hij dat allemaal niet dan is hij zeker aan het sleutelen aan zijn gele VW Kever.

Sjoerd Dijkstra
Sjoerd heeft zijn vaste stek linksvoor. Hij heeft daar zijn meerwaarde bewezen vanaf de oprichting van het team. Sjoerd komt van origine uit Hapert. Woont nu in Etten-Leur waar hij werkt bij het bedrijf Syncera als projectmedewerker "Riolering en Stedelijk Open water". Sjoerd zit meer dan 10 jaar op het wilde water in de kano of het raft. En heeft in die tijd als gediplomeerd instructeur gewerkt bij StipYaks op verschillende rivieren in de Alpen. Heeft voor de VKC veel internationale slalomwedstrijden gevaren en met de NK's altijd wel een podiumplaats weten te bemachtigen. Helaas daar nooit een eerste plek maar is wel 2x winnaar van de Holland Cup. Des te meer gebrand op een goed (k)raftwerk en traint daar fanatiek voor. Is hij daar niet druk mee dan sleutelt hij graag aan zijn motor of trekt ermee op uit door echt... geheel Europa!

Toine Weijers
Toine is medeoprichter van het team en zit rechtsvoor of rechtsmidden in het raft. Hij geeft tevens het tempo aan, ook wel de “pace”. Toine zijn sportcarriere begint 25 jaar geleden bij een vlakwaterkanovereniging in Eindhoven. Na enkele jaren stapt hij over naar het wildwatersegment en wordt o.a. Buitensportinstructeur bij Brandsport in Belgie. Hier doet hij veel ervaring op met verschillende buitensporten zoals mountainbiken, klimmen/ abseilen en speleologie. Tevens geeft hij wildwaterinstructie op de Europese rivieren en vaart in Nepal en Canada. Daarnaast is Toine een actieve K1 slalomvaarder geworden bij de Volmolense Kano Club en vaart al jaren de Nederlandse - en soms ook de Duitse en Belgische - slalomwedstrijden mee.

Martijn van Tuijl
Martijn is de benjamin van het Volmolen Energie Team. Heeft ervaring opgedaan in raften met het junioren raftteam van de VKC. Tijdens Europa Cups in Augsburg werden zijn inzet, talenten en vaardigheden snel duidelijk. Zo kent Martijn een groot verantwoordlijkheidsgevoel binnen het team, weet hij het team altijd bij elkaar te houden, met veel inzet organiserend en soms leidend en dat ook buiten het raft. Hij is woonachtig in Veldhoven en studeert werktuigbouwkunde aan de Fontys Hogeschool te Eindhoven. Is een fanatieke en krachtige kanoslalommer bij de VKC sinds 2003 en als hij daar niet druk mee is dan is hij te vinden in de sportzaal voor krachtsport en fitness. In de winter dan maakt hij zeker tijd voor een weekje 'swingen' op een snowboard in de Tiefschnee!

Hans van Delft
Hans zit meestal linksachter in het raft. Samen met Bas geeft hij richting aan de te volgen tactiek tijdens wedstrijden. Hans woont in Eindhoven en is Wis/Nat-docent. Al meer dan 25 jaar is hij actief binnen de buitensport met de wildwatersport in het bijzonder. Als gediplomeerd buitensport-instructeur doet hij veel ervaring op in verschillende buitensporten zoals mountainbiken, sportklimmen/abseilen en canyoning. Vaart ook in Nepal, Ecuador en Guatamala. Hij eindigt elk jaar in de top drie van de veteranenklasse en werd in die klasse Nederlands Kampioen Slalom in 2003 en is meerder malen winnaar van de Holland Cup. Geeft slalomtraining bij de HKC te St. Oedenrode. Andere sporten zoals mountainbiken en snowboarden vergeet hij niet en zijn nieuwste passie is adventure-racen.

Frans Lakerveld
Cv volgt !!

 

 

 

 

Berwout Leijds
Cv volgt !!

 

 

 

 

Martin Hermans
Martin zit links- of rechtsmidden in het raft en is daarmee één van de belangrijke “motoren” in de boot. Hij is molenaar van de Volmolen in Waalre en consultant. Martin begeleidt teams en organisaties om hun energie doelgericht in te zetten. Daarnaast exploiteert hij de Volmolen als exclusieve vergaderruimte. Martin is met zijn bedrijf hoofdsponsor van VET en naast het raften is hij bedreven in de kanoslalomsport, rotsklimmen, skien, zwemmen, fitness en hardlopen (pfffieoww...mag het iets minder!) Hij is met recht een zeer fitte en taaie rafter ondanks zijn leeftijd.

 


Teamprestaties 2012

Teamprestaties 2011

Teamprestaties 2010


Teamprestaties 2009


Teamprestaties 2008


Teamprestaties 2007


Teamprestaties 2006


Teamprestaties 2005

 

Waar gaat het over bij een raftwedstrijd?
Er zijn 4 onderdelen waarop punten worden gescoord voor het eindklassement. Een raftwedstrijd duurt 2 (bv Eurocup), 3 (NK Rafting) tot 5 dagen (WK, EK). De trainingsdagen ter plekke zijn dan nog niet meegeteld.

De Sprint (100 punten)
De Sprint, soms ook wel Time Trail genoemd, is een individuele sprint over circa 300 meter wildwater en goed voor 100ptn. Je zet met je team een snelle tijd neer en die wordt in het sprintklassement gezet volgens ranking. De winnaar verdient 100% van de punten, het tweede team 88%, de derde team 79% en zo loopt het aantal verdiende punten volgens een vast systeem per positie af. Onderaan staat 2 ptn, wat de laagst mogelijke score is per onderdeel. Het Sprintklassement is tevens het eerste tussenklassement

De Head to Head (200 punten)
De Head to Head is een raft-tegen-raft-afvalrace, vaak over dezelfde 300m wildwater. De beste 32 teams of (bij minder teams in de wedstrijd) de beste 16 teams van de Sprint worden in een competitie volgens een vast systeem gekoppeld aan een ander team. De nummer 1 (de winnaar!) van de Sprint komt uit tegen nummer 9 (bv. bij 16 teams!) van de Sprint, nummer 2 komt uit tegen nummer 10, nummer 3 tegen 11 en zo verder. Een team wat hoog scoort op de Sprint heeft meestal een makkelijke start in de Head to Head.
Na de eerste ronde zijn er bij 16 teams dus 8 winnende teams die doorgaan naar de volgende ronde en weer volgens een vast systeem gekoppeld worden aan een ander team. De 8 afvallers worden naar volgorde van finishtijd alvast in een ranking gezet voor het Head-to-Head-klassement. En zo gaat het ronden verder met afvallers en uiteindelijk een winnaar. Wordt je eerste dan win je weer 100% van de te behalen punten, nu dus 200ptn, en de rest weer met
percentages minder. Al deze punten worden ook bij het tussenklassement opgeteld.

De Slalom (300 punten)
Bij de Slalom wordt door een team afzonderlijk een parkoers met slalompoorten gevaren. Meestal op een heftig en moeilijk gedeelte van een rivier hangen de slalompoorten in een vaarvolgorde en moeten sommige stroomop (rood/wit gemarkeerd) en stroomaf (groen/wit gemarkeerd) bevaren worden. In de slalom wordt de vaartechniek, het wildwater-inzicht en de samenwerking van een team getest. In dit onderdeel telt de beste run uit twee en dat levert uiteindelijk een ranking met anders teams en een winnaar op die goed is voor 300 punten. De rest krijgt weer een percentage daarvan naar resultaat in het Slalomklassement. Dit telt natuurlijk weer mee voor het tussenklassement.

De Down River (400 punten)
De Down River is het 'Koningsnummer' van de raftwedstrijd. Het is een wildwater afvaart over een deel van een wilde rivier met een afstand van ongeveer 10km. Er starten meerdere boten tegelijk volgens startposities opgemaakt volgens het tussenklassement tot dan toe. De raftteams mogen met elkaar, volgens vaste regels, de 'battle' aangaan en zijn tussen 30 en 45 min in de weer met elkaar voordat de finishvlag gepasseerd wordt. Het winnen van, dit zware onderdeel, de Down River is goed voor 400ptn en de rest krijgt een percentage daarvan naar resultaat.

Het Eindklassement
De punten van de Sprint, Head to Head, Slalom en Down River worden na de Down River bij elkaar geteld, Dat levert het eindklassement en de winnaar op. Maximaal haalbaar in een raftwedstrijd is 1000 punten!

(klik op de bijlage)